Családi Vasárnap – 2016. november

 

„Nagy az ereje, az igaz ember buzgó könyörgésének.”  

Jakab levele 5,16

 

Nehémiás könyvének első része volt a harmadik évfolyamosok bizonyságtételének alapja.

 

„Nehémiás megmutatta imádságával, hogy Istenben bízik. Tőle vár segítséget. Megvallotta a nép hűtlenségét és könyörgött. Nehémiás könyörgése a várfalépítés alapja volt. Az Istennel való beszélgetés legyen feladataink, munkánk kezdete.

Így lehetett ez 10 évvel ezelőtt is. Iskolánk falának építését megelőzte az Istennel való beszélgetés, az újra visszatérő imádság. A munkálatok megkezdése előtt szükség volt engedélyekre, hivatalos dokumentumokra. Isten jóakaratából mindent megkaptunk hozzá, és útjára indult az építkezés…

Az imádság azóta is tart, az Isten ügyéért, az iskoláért, a benne dolgozókért és a tanulókért.

Milyen volt az imaéleted 10 évvel ezelőtt? Milyen most a kapcsolatod Istennel? Mennyi könyörgéseket, szívbéli kéréseket, ujjongó hálákat, méltó dicséreteket adtál Istennek?”

Ezek a mondatok, kérdések is elhangzottak. Válaszoljunk!

Ne adjuk fel, mert „Nagy az ereje, az igaz ember buzgó könyörgésének.”

A következő alsós családi vasárnapon folytatódik Nehémiás története. Érdemes a gyerekekkel újra átolvasni, átbeszélni, a családoknak együtt imádkozni közös ügyeinkért! Készüljünk együtt a következő alkalomra! (Január végén a 4. évfolyamosok bizonyságtételére kerül sor, melyre ezúton is szeretettel várjuk a családokat!)

Könyörülj rajtunk Úr Isten! És hallgasd meg a mi imádságainkat! 157. dicséret

 

Kovács Zsuzsanna

3. b osztályfőnöke