A mindennapos testnevelés keretében 1-8 évfolyamon heti 5 testnevelés órán mozognak tanulóink, amiben a néptánc és úszásoktatás is jelen van.

Tanulóink számára több sportágban kínáltunk délutáni sportolási lehetőséget – szertorna, kölyökatlétika, labdarúgás, sportpoharak.
A körzeti, megyei és országos Diákolimpiai versenyeken részt vettünk rendszeresen, illetve ebben az évben először sikerült részt vennünk és egyben eredményesen is szerepelni a RIDISZ által szervezett országos atlétikai versenyen.

Az iskolában a következő sportolási lehetőségeket tudtuk biztosítani ebben az évben délutáni foglakozások keretében

• Szertorna

• Kölyökatlétika

• Bozsik foci

• Asztalitenisz

Verenyek és eredmények

– Ebben a tanévben is sikerült eljutnunk számos helyi, körzeti, budapesti, megyei, országos versenyre. Az elért eredmények, a versenyzés, a versenyeztetés, az itt megélt sikerek és kudarcok, ezen élmények feldolgozása sokszor új dologként jelentkezett a gyerekeknél, amivel szükséges külön is foglalkozni a jövőben.

– Az MDSZ által szervezett versenyeken kívül saját versenyekkel, sportprogramokkal bővítettük kínálatunkat. Ilyenek voltak az októberben megrendezett Kálvin Emlékfutás. Sajnos a tervezett Kálvin Focikupa az időjárás miatt elmaradt, tavasszal szerettük volna megrendezni, de a sűrű program miatt nem találtunk megfelelő időpontot.

– Megrendezésre került viszont a Challenge Day (Kihívás Napja), melynek során a szünetekben táncos koreográfia tanulására invitáltuk a gyerekeket.

– Beneveztünk idén is MDSZ által kiírt floorball verseny sorozatra. A IV. kcs. -os fiú csapattal indultunk és a körzeti döntőben a 2. helyen végeztünk, aminek eredménye, hogy a Pest-Megyei döntőbe jutottunk, ahol 12 csapat szerepelt. Ezt a versenyt Érden rendezték meg, ahol jó játék mellett a 6. helyet tudtuk megszerezni.

Kölyökatlétika

Heti 2 alkalommal van foglalkozás. Az 1-2. évfolyamon 21 fővel, a 3-4. évfolyamon 23 fővel mennek a foglalkozások. A foglalkozások célja az atlétika sportág népszerűsítése és a versenyeztetés. Ennek megfelelően a gyerekek szinte havi rendszerességgel vesznek részt körzeti versenyeken, ahol a középmezőnyben végeznek csapataink.
Legjobb eredményünk Villányi Bendegúz 3. helyezése volt.

Bozsik – foci

29 gyermek lett regisztrálva a programba az idei évben az intézményből. A gödöllői körzetbe kerültünk besorolásra több iskolával együtt. Páran a résztvevő iskolák közül:(több csapattal is): Dány, Isaszeg Gábor Dénes, Isaszeg Damjanich, Kistarcsa, Simándy, Valkó, Zsámbok, Aszód. A tornák a Gödöllő-i sporttelep műfüves pályáján kerültek megrendezésre, profi körülmények között mérhették össze tudásukat a gyermekek.

Iskolánkból több csapattal is indultunk. Rendszerint az egyik csapatunk eljutott a döntőig ahol rendre győzni tudtak.
A program sokrétű, változatos és van lehetőség a továbblépésre. A gyermekek örömmel vettek részt a tornákon.

Szertorna

Kezdő csoport: Heti 2-szer 1 órában jönnek a kezdő tornászok (15-20 fő), illetve azok a lányok, akik a torna szeretete miatt járnak le, de nem versenyeznek. . Kezdő torna célja: a torna, mint mozgás megszerettetése, szép és helyes tartás kialakítása, egyszerűbb elemek elsajátítása

Haladó csoport: . Heti 3-szor 1,5 órában járnak azok a lányok, akik ügyesebbek, úgymond „haladók” (30-40 fő), velük számos versenyen veszünk részt már 2. éve.
Haladó torna célja: diákolimpiára való felkészítés, minél jobb eredmény elérése érdekében. Ehhez éves szinten, 4-5 versenyen veszünk részt, melyet az ország különböző városaiban szerveznek. (Veszprém, Budapest, Szegvár, Villány, Kecskemét, Kőröshegy)

Három korcsoportban lehet versenyezni általános iskoláknak a diákolimpián, mi mind a három korcsoporttal képviseljük iskolánkat. A diákolimpián több csapattal is, a többi versenyen korcsoportonként 1-1 csapattal.

Idei tanévben a pest megyei diákolimpián az I. és II. kcs.-os lányok 1. helyen, míg a IV. kcs.-os lányok 3. helyen jutottak tovább az országos előselejtezőre.
Országos előselejtezőből 4 helyszín van, ahol a megye 1.-3. helyezettjei versenyeznek egymással.
Idén az I. kcs.-os lányok 6. helyezést, a IV. kcs.-os lányok 7. helyezést és a II. kcs.-os lányok idén először 3. helyen országos döntőbe jutottak. Ez nagyon nagy teljesítmény, hiszen ez azt jelenti, hogy az országban kb. 50-60 csapatból a legjobb 12 csapat közé jutottak

Atlétika

Ősszel a Pest-megyei mezei-futóversenyre Albertirsára 40 fővel utaztunk el, míg a tavasszal megrendezett körzeti több próba csapatversenyre a II., III., IV. korcsoportban 24 fővel vettünk részt. Korcsoportonként 150 – 160 induló volt. Tanulóink a mezőny első harmadában és a középmezőnyben végeztek.
Hargitai Bánk egyéniben 6. lett, és így egyben delegálta magát az országos döntőbe, ahol 250 indulóból az 54. helyen végzett.

Idén először szerepeltünk a RIDISZ által szervezett Országos Atlétikai Versenyen, Albertirsán. A versenyen 480 versenyző volt jelen, az ország 22 településéről 24 református iskola képviseltette magát. Iskolánk közel 40 fős csapattal vett részt.
Ezen az országos versenyen 4 első helyet, 4 negyedik helyet, 4 ötödik helyet, 1-1 hatodik, hetedik, nyolcadik helyet szereztünk.

Tavasszal az atlétika több próbán indultunk 3 korcsoporttal, fiú csapatokat nevezve. A verseny Csömörön került megrendezésre, ahol 1 csapat kivételével a dobogó 2. és 3. helyén végeztünk.

Labdarúgás

2016. december 9-én a Karácsonyra hangolódva egy jótékonysági foci-tornán vettünk részt. A Fabriczius Iskola invitálására egy „éjszakai foci”- tornán voltunk. A két iskola 5-8. évfolyam válogatottjai játszottak egymás ellen, non-stop este 20 órától 24 óráig. Külön élmény volt, hogy a diákok mennyire szívesen jöttek és hozták a cipős doboznyi ajándékot a rászoruló családok számára!

Asztalitenisz

Asztalitenisz Diákolimpiai Pest megyei Döntő. Arany-, ezüst- és bronzérmek, helyezések

Megyei Asztalitenisz Diákolimpiai döntő, Nagykőrös. Szép veresegyházi sikerek, országos döntő és aranyérem, ezüst – és bronzérmek, helyezések.
2016. december 3-án szombaton ismét összegyűltek a gyerekek a megyei Diákolimpiai helyezések és országos döntőbe jutási reményekkel a Pest megyei Nagykőrösön, két héttel a körzeti verseny után. A Kálvin téri Református Általános Iskola kicsi leány és fiú csapatai dobogóra állhattak, úgy hogy előbbiek 1 szettre voltak csak az országos döntőtől.

Szabó Botond megérdemelt 3. helyezést ért el a nagyobb fiúk kategóriájában. Erős Bianka a tavalyi évhez hasonlóan 4. helyezést ért el, de most már a nagylányok között. Szép remények a következő évekre.

További eredmények:
I.-II. összevont korcsoport (2006-2009) leány csapat:

2. Kálvin Téri Református Általános Iskola (Unyi Eszter, Paár Emília, Kiss Enéh)
I.-II. összevont korcsoport (2006-2009) fiú csapat:

3. Kálvin Téri Református Általános Iskola (Varga Vince, Szaszák Csongor, Kiss Ábel)

III-IV. összevont korcsoport (2002-2005) fiú csapat:

6. Kálvin Téri Református Általános Iskola (Hanga Barna, Cseri Márton, Tarcali Benedek)
I.-II. összevont korcsoport (2006-2009) leány egyéni:

2. Unyi Eszter (Kálvin Téri Református Általános Iskola)

Minden induló a legjobb tudását adta a versenykörülmények között, és megtett mindent a minél jobb helyezés eléréséért.